Lumos Metodu’nun Diğer Yaklaşımlardan Farkı Nedir? 

Bazı kurumlar “doğru işi” yaptıkları için, bazıları da “işlerini doğru yaptıkları için” başarılı olurlar. 
Lumos Metodu ile; 


 Doğru işi doğru kaynaklarla yönetmenizi ve 
 Hedeflediğiniz başarıya daha hızlı ulaşarak değişimi kalıcı kılmanızı sağlıyoruz.

Nasıl mı? 
Lumos Metodu gücünü “Kalite Çemberi” ve “Lean Management” kuramlarından alan; “Önce insan” odağını koruyarak mühendislik yaklaşımlarının koçluk çalışmaları ile harmanlandığı bir metodolojidir. 

 Lumos Metodu Keşif ve Yöntem Belirleme aşamalarında “Kalite Çemberi” yaklaşımını etkin bir şekilde kullanıyoruz. Özellikle kalite, verimlilik, etkinlik, etkililik alanlarında oluşturulacak çalışma gruplarında problemlerin çalışılan grupça yüksek sahiplikle belirlenmesine alan açıyoruz.

Bu sayede çalışanların becerilerinden yararlanarak aynı zamanda değişimi benimsemelerini, tatmin olmalarını sağlayıp yönetime katılmalarını sağlıyoruz. Bu gruplar koçluk/danışmanlık çalışmaları tamamlandıktan sonra kurum içerisinde değişim elçileri olarak kalite çemberlerini devam ettirerek sürdürülebilir başarı ve değişimin mimarları olarak kuruma hizmet etmeye devam ediyorlar ve değişim kültürünün sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlıyorlar.

 Lumos Metodu ile uygulama fazları boyunca “Lean Management” “Lean Yönetim” metodolojisini kullanarak süreç hızı ve sürecin verimli akışına odaklanıyoruz. Müşterimizden, çalıştığımız takımlardan aldığımız geribildirimleri sürecin önemli bir parçası olarak değerlendiriyor ve amaca hizmet etmeyen faaliyetleri azaltmaya odaklanıyoruz.

Lean metodolojisinde Lumos Koç ve Danışmanları olarak yetenekli birer değişim elçisi olarak tüm sisteme Lean Yönetim rol modeli oluyoruz.